Vacature bij Stichting Zorg voor Seksualiteit

Relatiebeheerder primair onderwijs/ Projectmedewerker 8- 24 uur

We leven in een maatschappij waarin ontzettend veel op kinderen en tieners afkomt, zeker als het gaat over relaties en seksualiteit. Veel ouders voelen zich onzeker over hoe zij hun kinderen hierin goed kunnen begeleiden. Veel basisscholen zijn op zoek naar handvatten om kinderen te helpen zichzelf te beschermen, veilige keuzes te maken en bij te dragen aan een gezonde seksuele ontwikkeling. In teams kunnen er (grote) verschillen bestaan tussen hoe mensen omgaan met seksualiteit. Kortom, een tijd die vraagt om zorgvuldigheid en goede seksuele en relationele voorlichting.

Sensitief werken, aansluiten op de vraag van de ander, informatie overdragen en ouders en professionals in hun kracht zetten; dat is in het kort wat we bij Zorg voor Seksualiteit doen. Wij werken aan het geven van betrouwbare informatie voor diverse doelgroepen. We volgen met een scherpe blik ontwikkelingen in de samenleving. Met bewogenheid en enthousiasme helpen we ouders, leerkrachten, kinderen, tieners, jeugdzorgmedewerkers en andere opvoeders verder. Dit doen we middels onze lesmethode Veiligwijs, het verzorgen van ouderavonden, workshops, de ontwikkeling van nieuwe materialen en adviestrajecten voor voortgezet onderwijs, zorginstellingen en andere organisaties die ons benaderen.

Wat ga je doen

Als relatiebeheerder/ projectmedewerker bij Zorg voor Seksualiteit heb je een veelzijdige functie.

  • Relatiebeheer Prospects

Je werkt samen met de relatiebeheerder Basisonderwijs. Een deel van je taak is het relatiebeheer met nieuwe prospects en hun vragen goed opvolgen.

  • Verzorgen workshops

Jij staat gemakkelijk voor een groep en kunt de leerkrachtenworkshop en/ of ouderavond verzorgen. Je legt contact met de school, hebt het voorgesprek en stemt de inhoud van de workshop en/ of ouderavond op de specifieke school en hun situatie af.

  • Projectleiding of medewerking

Er lopen in 2024 projecten waarbij ondersteuning nodig is. Jouw taken zullen bestaan uit het doorontwikkelen van nieuwe materialen, het coördineren van nieuwe projecten en het evalueren van lopende projecten. Afhankelijk van je profiel (al dan niet wetenschappelijk) en je ervaring kun je projectleider worden van enkele grotere, uitdagende projecten.

  • Schrijven en delen over ons werk en onze visie

Je neemt een deel van de sociale media op je: je maakt blogs en berichten om te delen op onze diverse kanalen en kunt nieuwsbrieven versturen.

 

Wat heb je te bieden

  • Je herkent je in onze visie en wil je inzetten voor veilige relatievorming.
  • Je hebt affiniteit met verschillende religies zoals het christelijk geloof en de islam
  • Je kunt in je communicatie goed afstemmen op mensen met verschillende persoonlijke normen, waarden en religies.
  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt een achtergrond in preventie, gezondheidszorg en/ of onderwijs. (PABO, Social Work, Pedagogiek, Gezondheidswetenschappen.)
  • Je kunt initiatief nemen, overzicht houden, projectmatig werken en je bent analytisch sterk.
  • Afhankelijk van je profiel en al dan niet wetenschappelijke achtergrond, kun je projectleider worden voor nieuwe projecten die we zullen oppakken.
  • Jouw CV of ervaring laat zien dat je voor een groep kunt staan en informatie kunt overdragen.
  • Je kunt sensitief werken en je beheerst verschillende communicatiestijlen. Je kunt aansluiten op zowel de ouder als de directeur, je kunt inhoudelijk adequaat reageren op kritiek en je kunt door je werkstijl verschillende mensen binnen een groep met elkaar verbinden.
  • Je hebt een rijbewijs en/of kunt zelfstandig naar de locatie van ouderavonden en workshops rijden.
  • Je bent flexibel: bepaalde perioden per jaar moeten er ook ’s avonds ouderavonden worden verzorgd.
  • Je leert het CRM pakket te beheersen, zodat je je eigen relatiebeheer kunt bijhouden en facturen kunt verzenden.

 

Wat bieden wij

  • Een mooie werkplek in een duurzaam kantoorpand dat gedeeld wordt met andere ondernemers.
  • De mogelijkheid om vanuit huis te werken.
  • Een veelzijdige functie in een jonge, groeiende organisatie.
  • Een salaris passend bij jouw ervaring en achtergrond, conform de CAO Zorg en Welzijn.
  • Bovenstaande functie kan ook gedeeltelijk ingevuld worden. We zoeken naar een passende puzzel van hoe het werk uitgevoerd kan worden. Beheers je een deel en wil je minder uren dan 24 werken? Ook dan kun je reageren.

 

Over ons

De Care for Sexuality Foundation is opgericht in 2016 en zet zich, sinds 2023 onder de naam Zorg voor Seksualiteit, in voor veilige relatievorming. We ontwikkelden de lesmethode Veiligwijs en ondersteunen leerkrachten in het basisonderwijs bij de implementatie ervan. We volgen de ontwikkelingen in de samenleving op het gebied van seksualiteit, onderzoek, media en seksuele diversiteit scherp.

We delen betrouwbare informatie over relationele en seksuele vorming tijdens ouderavonden, in artikelen, blogs en (sociale) media.

We bestaan uit een klein en enthousiast team van vier personen, dat versterkt wordt door zzp-ers. Daarnaast hebben we een bestuur en zijn we als ANBI-stichting afhankelijk van giften.

Reageren?

Stuur je C.V. en motivatie naar Arjet Borger via a.borger@zorgvoorseksualiteit.nl. Ook voor meer informatie of het maken van een belafspraak kun je mailen naar dit emailadres. Kijk voor meer informatie over wie we zijn en onze visie op www.zorgvoorseksualiteit.nl en www.veiligwijs.nl.

Leave a Replay

Gerelateerde berichten

Paarse Vrijdag op School: Het Balanceren van Inclusiviteit en Respectvol Samenleven

Online zien we de aandacht voor Paarse vrijdag weer toenemen. Omdat wij veel contact hebben met basisscholen en zij werken met ons materiaal over seksualiteit, delen we graag het volgende: Er werken ongeveer 80 scholen met Veiligwijs. Al deze scholen geven aandacht aan relationele en seksuele

Hoe kunnen we de transgenderzorg verbeteren?

Met veel interesse keken we naar de uitzending van Zembla over de transgenderzorg in Nederland van 24 oktober. We zijn blij met deze kritische en zorgvuldig tot stand gekomen uitzending. Nu het stof wat is neergedaald, en reacties wellicht minder heftig zijn, willen we hier

Stop met het onnodig framen; kritisch zijn is niet 'traditioneel' of 'anti-rechten'.

Afgelopen week een nieuwsbericht van het College voor de Rechten van de Mens. Ook wij geloven dat het belangrijk is om ons in te zetten voor gendergelijkheid en het voorkomen van geweld tegen vrouwen. Maar de uitersten die nu worden gecreëerd baren ons zorgen. Zo